Boyacá: Natuur Als Ansichtkaart

Boyacá: Natuur Als Ansichtkaart

Boyacá, beroemd om zijn adembenemende berglandschappen, stevige maaltijden en veerkrachtige inwoners, herbergt enkele van de mooiste en meest pittoreske dorpjes in Colombia. Elk dorp straalt een unieke charme uit, waarbij de lokale bevolking trots zorgt voor een smetteloos en onweerstaanbaar aanzicht voor elke voorbijganger. Deze dorpen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar spelen ook een belangrijke rol in de geschiedenis van Colombia’s onafhankelijkheid, elk met zijn eigen kenmerkende eigenschappen zoals ambachten, gastronomie en historie.

Villa de Leyva: Tijdloze Schoonheid

image Villa de Leyva, het meest toeristische dorp van Boyacá, lijkt wel bevroren in de tijd. Dit koloniale dorp brengt je terug naar de koloniale tijd met zijn indrukwekkende architectuur en de grootste plaza van Colombia. Bezoekers kunnen hier verschillende historische locaties en musea ontdekken, zoals La Casa Museo Antonio Nariño en het Paleontologisch Museum, dat fossielen uit het Krijt en Mesozoïcum tentoonstelt.

Nabij Villa de Leyva vind je ook het Archeologisch Park van Moniquira, bekend als “El Infiernito”, een oud Muisca-heiligdom met een zonnekalender en enorme vruchtbaarheidssculpturen. Het Fossielenmuseum en het Convento Santo Ecce Homo zijn eveneens een bezoek waard, waarbij het laatste een prachtige constructie is met een binnenplaats geplaveid met fossielrijke stenen.

Ráquira: Stad van Potten

image Ráquira staat bekend om zijn aardewerk en wolwerk, vandaar de naam “Stad van Potten” in de inheemse Chibcha-taal. De stad is een explosie van kleur, met huizen, straten en het centrale plein versierd met een oneindige variëteit aan kleiproducten. Bezoekers kunnen hier winkelen of leren hoe ze keramiek kunnen maken in een van de vele workshops. Voor degenen met meer tijd is het Monasterio de La Candelaria, gelegen op ongeveer 45 minuten rijden van Ráquira, zeker een bezoek waard.

Sutamarchán: Tomaten en Longaniza

image Sutamarchán is beroemd om twee dingen: tomaten en longaniza. Het is de perfecte plaats voor een lunch als je een van de meest traditionele maaltijden in Colombia wilt proberen: “Fritanga”. Sutamarchán viert ook het festival van de Tomaten in de eerste week van juni, inclusief muziek, een schoonheidswedstrijd en het niet te missen tomatengevecht, geïnspireerd door het soortgelijke evenement in het Spaanse Bunol.

Duitama en Pueblito Boyacence

image Duitama, ongeveer een uur rijden van Villa de Leyva, is beroemd om “Pueblito Boyacence”, een buurt gebouwd als een representatie van de koloniale architectuur van zeven van de mooiste dorpen in Boyacá. Sommige huizen in Pueblito Boyacence zijn hotels en restaurants, wat een unieke verblijfservaring biedt.

Tibasosa en Paipa: Zoet en Ontspannend

image Tibasosa, ongeveer 30 minuten verwijderd van Duitama, staat bekend om zijn heerlijke snoepjes en andere producten gemaakt van “feijoa”, een inheemse vrucht die volop wordt geteeld op de lokale boerderijen. Bezoekers kunnen hier genieten van sabajon (likeur), ijs en mantecada (geglazuurd broodje), allemaal gemaakt met feijoa. Een verfrissende stop op je reis naar Paipa.

Paipa, een kuuroord gebouwd bij het meer van Sochagota, biedt natuurlijke warmwaterbronnen, watersporten en comfortabele hotels. Op slechts 5 km van Paipa ligt het “Pantano de Vargas” monument, een belangrijke plek in de geschiedenis van Colombia’s onafhankelijkheid.

Chiquinquirá en Tunja: Religie en Architectuur

image Chiquinquirá, de religieuze hoofdstad van Colombia, is beroemd om zijn basiliek en de thuisbasis van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans van Chiquinquirá, patroonheilige van Colombia. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in religieus toerisme, mag het mooie stadje Chiquinquirá niet ontbreken op de reislijst.

Tunja, de hoofdstad van Boyacá, wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers die zich haasten naar Villa de Leyva. Toch heeft Tunja prachtige koloniale architectuur en een imposant centraal plein. Het staat ook bekend om zijn koloniale kerken die bijna onaangetast zijn door de tijd.

Verkenning van Boyacá

Dit is slechts een voorproefje van de vele dorpen en steden die een bezoek waard zijn in Boyacá. Elke stad heeft zijn eigen unieke attracties en zal je op zijn eigen speciale manier betoveren. Of je nu Boyacá op eigen houtje wilt verkennen of liever een georganiseerde rondleiding volgt, de regio biedt een onvergetelijke ervaring vol met natuur, cultuur en geschiedenis.

Boyacá nodigt je uit om zijn schoonheid te ontdekken, van de adembenemende natuur tot de charmante, historische dorpen. Elk bezoek aan deze regio voelt als een ansichtkaart die tot leven komt, een herinnering die je voor altijd bij zal blijven.

Ontdek Boyacá en laat je meeslepen door de natuurlijke pracht en de warme gastvrijheid van haar inwoners. Dit stukje Colombia wacht op je om verkend te worden, elke stad en elk dorp met zijn eigen verhaal en charme. Maak je klaar voor een avontuur in Boyacá, waar de natuur als ansichtkaart tot leven komt.

Powered by GetYourGuide