Cerro de Monserrate: Een Wandeling naar het Mooiste Uitzicht over Bogotá

Cerro de Monserrate: Een Wandeling naar het Mooiste Uitzicht over Bogotá

Cerro de Monserrate steekt dramatisch uit boven de skyline van Bogotá en biedt een adembenemend uitzicht over de Colombiaanse hoofdstad. Of je nu een fervent wandelaar bent, de voorkeur geeft aan het gemak van een kabelbaan of kabeltrein, of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de kerk op de top, Monserrate is een must-visit tijdens je verblijf in Bogotá.

Hoe kom je er?

Er zijn drie manieren om de top van Cerro de Monserrate te bereiken: te voet, met de kabelbaan of met de kabeltrein. De startpunten voor deze opties vind je op de hoek van Carrera 1 en Carrera 3 Este. Voor diegenen die verder weg verblijven, is een Uber naar het startpunt een handige optie.

Wandelen naar de top

Voor avontuurlijke reizigers is de wandelroute naar de top een aanrader. Hoewel de klim steil is (meer dan 500 meter stijging), biedt het pad onderweg fantastische uitzichten over de stad en de mogelijkheid om je lichaam aan de hoogte aan te passen. De wandeling is gratis en het pad is geopend van 05:00 tot 13:00 uur om veiligheidsredenen. Vergeet niet om snacks en water mee te nemen, hoewel er onderweg ook kraampjes zijn.

De kabelbaan en kabeltrein

Voor wie snel en comfortabel de top wil bereiken, zijn de kabelbaan en kabeltrein uitstekende opties. Beide bieden een snelle rit naar boven met prachtige uitzichten. De kosten voor een retourtje zijn 21.000 COP, of 12.000 COP enkele reis, met kortingen op zondag.

Is de klim veilig?

De veiligheidssituatie op de route naar Cerro de Monserrate is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Om veilig te blijven, wordt aanbevolen de klim op zonnige dagen en in het weekend te maken, wanneer het pad drukker is. In geval van twijfel, of als je alleen reist, kan het boeken van een tour of het kiezen voor de kabelbaan of kabeltrein een veiliger alternatief zijn.

Wanneer te bezoeken

Het weer in Bogotá kan onvoorspelbaar zijn, met vier seizoenen op één dag. De stad heeft twee droge en twee regenseizoenen, met de regenachtigste maanden in maart, april, mei, oktober en november. Kies voor een zonnige dag voor de beste uitzichten vanaf de top.

Wat mee te nemen

Voor een bezoek aan Cerro de Monserrate is het verstandig om in laagjes te kleden. Neem een lange mouwen shirt, een fleece jas, en comfortabele wandelschoenen mee. Vergeet niet een waterfles, snacks, en eventueel een regenponcho of paraplu.

Cerro de Monserrate biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en avontuur. Of je nu besluit te wandelen of de kabelbaan neemt, de ervaring van het uitzicht over Bogotá vanaf de top is onvergetelijk. Mis deze kans niet om een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bogotá te ontdekken.


Let op: Vergeet niet vooraf je bezoek te plannen en check de actuele openingstijden en prijzen voor een soepele ervaring.