Oceanario Islas del Rosario: Knuffelen met Dolfijnen

Oceanario Islas del Rosario: Knuffelen met Dolfijnen

Ben je op zoek naar een unieke ervaring dichtbij de bruisende stad Cartagena? De Rosario-eilanden, een onderschat paradijs, bieden zowel voor de eerste keer bezoekers als doorgewinterde reizigers een onvergetelijk avontuur.

Deze gids helpt je met hoe je op de Rosario-eilanden komt, wat je er kunt doen, en waar je kunt verblijven. Lees dus snel verder.

Rosario-eilanden: Colombia’s Eiland van Koralen

De Rosario-eilanden (Corales Islas del Rosario) vormen een archipel in het departement Bolivar in Colombia en omvatten ongeveer 28 eilanden. Ze liggen bijna 45 minuten van Cartagena vandaan als je met de boot reist.

Wanneer je alles in Cartagena hebt gezien en toe bent aan iets nieuws, zijn de Rosario-eilanden de perfecte bestemming. Ze zijn populair geworden voor daguitjes of zelfs langere verblijven.

image

Het water rond deze eilanden is kristalhelder en perfect voor activiteiten zoals snorkelen, zwemmen, duiken of het verkennen van de mangroven. De eilanden maken deel uit van Colombia’s beschermde nationale parken.

De meeste kleine eilanden in de archipel zijn privé, en sommige hebben privévilla’s die te huur zijn voor toeristen. Er zijn ook grotere eilanden met talrijke toeristische attracties, inclusief verschillende hotels en restaurants.

Deze eilanden herbergen verschillende zeedieren en koraalriffen, naast prachtige witte zandstranden, privé en openbaar, en diverse resorts. Of je nu voor een daguitje komt of hier wat langer verblijft, een trip naar Islas Rosario is een perfect idee als je wilt ontspannen in een serene sfeer met adembenemend uitzicht op de Caribische Zee.

Hoe Kom Je op de Rosario-eilanden, Colombia

Je kunt vanuit Cartagena naar de Rosario-eilanden reizen over de weg of per boot. Hier zijn enkele details voor beide opties.

Reizen per Bus of Taxi

Openbaar vervoer is misschien de goedkoopste manier om naar de Rosario-eilanden te reizen. Je kunt de bus naar Monumento India Catalina nemen, die je naar Pasacaballos brengt. De reis kost nauwelijks ongeveer 1 dollar. Je kunt een taxi nemen naar Isla Baru, wat ongeveer 3 USD kan kosten. De hele reis duurt ongeveer twee uur.

Je kunt ook een taxi nemen van Cartagena naar de Rosario-eilanden. Een enkele reis per taxi kost ongeveer $21 en duurt ongeveer een uur. Het Dique-kanaal heeft nu een brug die gemakkelijke toegang tot de eilanden biedt.

Reizen per Boot

Je kunt naar de Rosario-eilanden reizen via een speedboot of op een veerboot stappen. Je kunt ook een boottour naar de Rosario-eilanden vanuit Cartagena boeken. Je vindt verschillende opties in de stad in verschillende prijscategorieën.

Oceanario Islas del Rosario: Zwemmen met Dolfijnen

Het Oceanario op Isla San Martin de Pajarales is een wereldberoemd aquarium en een centrum voor natuurbehoud dat de thuisbasis vormt voor meer dan 1.400 wezens, behorend tot ongeveer 140 verschillende mariene soorten uit de Caribische Zee. Deze faciliteit zet zich actief in voor het behoud van de natuurlijke omgeving en de bescherming van bedreigde soorten, waaronder diverse vissen, schildpadden, koralen en meer.

Een bezoek aan het aquarium is zowel vermakelijk als educatief, waarbij je leert over de verzorging van flora en fauna. Bovendien biedt het aquarium een vermakelijke dolfijnenshow, die een hoogtepunt is voor veel bezoekers.

Het ticket kost 40.000 COP (€9) voor volwassenen. Als je in Cartagena verblijft en een dagje weg wilt maar niet per se naar het strand wilt, dan is het Oceanario een uitstekende keuze. Het is geen gewoon aquarium en vanwege de locatie kun je er niet zomaar met een taxi naartoe.

image

Het Oceanario is een prachtig openluchtaquarium met een grote verscheidenheid aan zeedieren. Hoewel de show leuk is, is het absolute hoogtepunt het zwemmen met dolfijnen. Hiervoor moet je wel extra betalen, namelijk 140.000 COP, maar deze ervaring is elke peso waard. De toegang tot het Oceanario kost 40.000 COP. Laat je niet afschrikken door de vele nullen; het komt neer op ongeveer €11-12 om binnen te komen en nog eens €36 om met de dolfijnen te zwemmen. Ook de speedboottocht naar het aquarium toe is een avontuur op zich.

image

Mijn lokale reisbureau bood een snelle boottocht aan naar een hotel op een eiland dat vervolgens een boottocht naar het Oceanario aanbood, inclusief lunch. Voordat je van de boot op de pier mag, moet je contant de entreekosten betalen. Eenmaal binnen is er niemand die je rondleidt en is alles in het Spaans. Er zijn toiletten en een klein stand voor drankjes en snacks. Bereid je voor en houd je hoed vast… de boot kan snel gaan!

Powered by GetYourGuide