Een Auto Huren in Colombia: Avontuurlijk of Af te Raden?

Een Auto Huren in Colombia: Avontuurlijk of Af te Raden?

Een Auto Huren in Colombia: Avontuurlijk of Af te Raden?

Het huren van een auto en op eigen gelegenheid Colombia verkennen klinkt avontuurlijk, maar is dat wel zo verstandig? Hieronder vind je alles wat je moet weten over autohuur in Colombia, van de kosten tot de staat van de wegen.

Waar kan ik een auto huren?

In alle grote steden van Colombia kun je terecht bij bekende autoverhuurbedrijven zoals Hertz en Avis. Deze bevinden zich vaak in de buurt van luchthavens, wat het gemakkelijk maakt om bij aankomst direct een auto te huren.

Is huren duur?

Autohuur in Colombia wordt vaak gezien als prijzig, maar met een beetje onderzoek blijkt dit best mee te vallen. Voor een SUV in Bogota betaal je bijvoorbeeld vanaf 1 miljoen pesos (minder dan 300 euro) voor zeven dagen. Dit is relatief goedkoop, zeker gezien de lage brandstofprijzen in Colombia. Houd er wel rekening mee dat je extra moet betalen voor tol, vooral als je buiten de stad reist.

Hoe is het verkeer?

Rijden in Colombia is anders dan in Europa. Verkeersregels worden minder strikt nageleefd en het snelste verkeer heeft vaak voorrang. Stoplichten worden wel gerespecteerd, maar snelheidslimieten minder. De stadswegen kunnen druk en in slechte staat zijn, terwijl de tolwegen buiten de stad beter onderhouden zijn.

Is mijn rijbewijs geldig?

Je Europese rijbewijs is in principe een jaar geldig in Colombia, maar het is verstandig om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Dit kan problemen voorkomen bij politiecontroles. Een internationaal rijbewijs maak je gemakkelijk bij de ANWB.

Hoe is de staat van de wegen?

In grote steden zoals Bogota kunnen de wegen slecht zijn, met veel gaten en bij zware regenval slechte afwatering. Buiten de stad zijn de wegen over het algemeen beter, vooral de tolwegen.

Kan ik makkelijk de weg vinden?

Een navigatiesysteem is aan te raden of gebruik bijvoorbeeld je telefoon om te navigeren. Lees in deze blog meer over makkelijke apps om te hebben in Colombia. De meeste steden gebruiken een Amerikaans systeem met genummerde straten, wat het makkelijker maakt om je weg te vinden.

Parkeren

In steden parkeer je het best in parkeergarages voor de veiligheid. De kosten variëren van 80 eurocent tot 2 euro per uur.

Conclusie

Een auto huren in Colombia kan zeker avontuurlijk zijn en geeft je vrijheid om het land op eigen gelegenheid te verkennen. Het is echter niet zonder uitdagingen. Overweeg alternatieven zoals taxi’s, gidsen met auto’s of het vliegtuig voor lange afstanden. Dit kan vaak goedkoper en minder stressvol zijn.