10 Handige Apps om in Colombia op je Telefoon te Hebben

10 Handige Apps om in Colombia op je Telefoon te Hebben

Een reis naar Colombia staat garant voor avontuur, ontdekking en plezier. Om het meeste uit je bezoek te halen, zijn er enkele apps die je reiservaring aanzienlijk kunnen verbeteren. Van het vinden van de weg in onbekende steden tot het proeven van lokale delicatessen, deze apps zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent. Hier volgt een lijst met 10 onmisbare apps voor je Colombiaanse avontuur.

1. WhatsApp

In Colombia is WhatsApp hét communicatiemiddel bij uitstek. Het is ideaal om contact te onderhouden met nieuwe vrienden, lokale gidsen of accommodaties. De app ondersteunt tekst, spraakoproepen en videochats. Het mooiste is: waarschijnlijk staat deze app al op je telefoon!

Download Whatsapp

2. Google Translate

Taalbarrières zijn makkelijk te overkomen met Google Translate. De camerafunctie vertaalt direct menu’s of borden en met de gespreksfunctie voer je eenvoudig gesprekken in real-time.

Download Google Translate

3. Maps.me

Voor wie buiten de gebaande paden treedt, biedt Maps.me offline kaarten. Download voor vertrek de kaart van Colombia, zodat je altijd je weg vindt, ook zonder internetverbinding.

Download Maps.me

4. Rappi

Rappi is een alles-in-één bezorgservice in Colombia. Van maaltijden tot boodschappen en medicijnen, alles wordt aan je deur geleverd. Onmisbaar voor een comfortabel verblijf.

Download Rappi

5. eSIM-opties voor Colombia: Airalo en Holafly

Als je een betrouwbare en naadloze internetverbinding in Colombia nodig hebt, overweeg dan een eSIM van Airalo of Holafly. Airalo biedt betaalbare datapakketten aan via het netwerk van Movistar, met ondersteuning voor 5G snelheden, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel korte trips als langere verblijven. De eenvoudige activatie en flexibele data-abonnementen van Airalo zorgen ervoor dat je moeiteloos online blijft tijdens je reis.

Holafly biedt ook eSIMs aan die gemakkelijk te gebruiken zijn en je direct toegang geven tot internet zodra je aankomt in Colombia. Daarnaast biedt Holafly onbeperkt internet pakketten aan die geldig zijn voor een aantal dagen. Dit kan vooral handig zijn als je direct bij aankomst verbonden wilt zijn zonder het gedoe van het kopen van een lokale SIM-kaart en zeker wilt zijn van genoeg data.

Leer meer over Airalo’s diensten en download hun app via de volgende links:

Ontdek de aanbiedingen van Holafly en bestel je eSIM gemakkelijk online via onderstaande link om direct 5% korting te krijgen:

6. Easy Tappsi

De beste taxi-app van Colombia (hoewel Uber vaak wordt gebruikt in Colombia, is Uber technisch gezien illegaal dus moet het met enige voorzichtigheid worden gebruikt) - Easy Tappsi verbindt gebruikers met gele taxichauffeurs in de stad, waardoor je een taxi kunt bestellen (te betalen contant of in de app) die ook met GPS kan worden gevolgd voor veiligheidsdoeleinden. Het is verreweg de veiligste manier om in Colombia een taxi te krijgen.

Download Easy Tappsi

7. redBus

redBus is één van de gemakkelijkste manieren om tijdens je reizen in Colombia een busticket te kopen (bustickets van tevoren bestellen kan soms lastig zijn zonder daadwerkelijk naar het busstation te gaan). Met duizenden routes en operators beschikbaar in de app, en de optie om stoelen te kiezen en te betalen met een verscheidenheid aan bekende betaalmethoden, neemt redBus veel van de onzekerheid weg bij het reizen met de bus in Colombia.

Download redBus

8. Currency Converter

Met een valuta-omrekenapp zoals XE Currency houd je eenvoudig de wisselkoersen bij. Essentieel voor het wisselen van geld of winkelen, zodat je weet dat je een eerlijke deal krijgt.

Download XE Currency

9. MoviliXa Bogotá

Voor wie het openbaar vervoer in Bogotá wil navigeren, is MoviliXa Bogotá een must-have. De app biedt routes, schema’s en tarieven voor de bussen, wat het verkennen van de stad vergemakkelijkt.

Download MoviliXa Bogotá

10. InDrive

InDrive laat gebruikers de ritprijs direct met chauffeurs onderhandelen. Dit is vooral handig om een rit te vinden tegen een lagere prijs dan bij standaard taxiservices of andere ride-sharing apps. Het authenticeert via SMS, wat betekent dat je mogelijk roaming moet inschakelen. InDrive valt op omdat het gebruikers controle geeft over de tarieven, wat kan leiden tot redelijkere prijzen.

Download InDrive

Met deze apps op je telefoon ben je goed voorbereid op een onvergetelijke ervaring in Colombia. Ze helpen niet alleen bij praktische zaken, maar zorgen er ook voor dat je dieper kunt duiken in de rijke cultuur en natuur die dit prachtige land te bieden heeft.